Impressie van een kamp

Een zeilkamp van De Ruime Wind begint voor de meeste deelnemers bij station Hengelo of Zwolle. Van daaruit rijdt een bus met deelnemers naar het vakantiecentrum aan de Friese meren. In de bus begint de kennismaking met nieuwe deelnemers en worden oude vriendschappen snel weer opgepakt.

Er wordt gevaren op open zeilboten van het type Valk.  De boten zijn 6,50 meter lang. Je vaart in een boot met 4 tot 5 deelnemers en een instructeur/-trice die veel zeilervaring heeft. Elke dag wordt er een zeiltocht gemaakt, met een bezoek aan een gezellig dorpje of eiland voor de middagpauze.

Het zeilen is geen pure zeilles: het vakantiegevoel staat voorop. In de boten wordt gezongen en over koetjes en kalfjes gepraat. Bovenal wordt er veel lol gemaakt.

4

Naast de mogelijkheid om op eigen niveau te leren zeilen tijdens de dagtochten, wordt er ook ’s avonds een programma aangeboden. De ene keer is er een spel. De andere keer ga je zwemmen en kanoën of houden we een disco. Natuurlijk sluiten we het kamp af met een knallende bonte avond.

Intensieve dagen en korte nachten maken de week best vermoeiend, maar na afloop gaat iedereen met een vakantiegevoel naar huis!